Miljøprojekt nr. 380, 1998

Status for lukkede boringer ved almene vandværker

Resumé
En statusundersøgelse viser, at der ikke er lukket almene vandforsyningsboringer på grund af pesticider før 1993. Til gengæld sker der en markant stigning i årene herefter. Det falder sammen med den periode, hvor vandværkerne for alvor begyndte at analysere for pesticider. Antallet af boringer lukket på grund af nitrat og andre miljøfremmede stoffer end pesticider er dog ikke ændret markant indenfor de sidste 11 år. Sammenholdes antallet af pesticidramte vandværker med typen af vandværker i Danmark, er der en større andel af de store end af de mindre vandværker, der er ramt af pesticideforurening. Årsagen er sandsynligvis, at mange af de mindre vandværker endnu ikke er undersøgt for pesticider.

Læs publikationen i PDF-format (783 Kb).
For at læse publikationen i PDF-format skal du have installeret Acrobat Reader®  på din computer. Programmet er gratis og kan hentes på producentens hjemmeside.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejlighed gives, oftentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter indenfor miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik