Miljøprojekt nr. 387, 1998

Økologisk råderum for brug af ikke-fornybare ressourcer

Resumé
Det økologiske råderum for ikke-fornybare ressourcer er ikke et veldefineret begreb, men råderummet kan beregnes under flere forskellige forudsætninger. På kortere sigt vil der næppe blive mangel på råstoffer, og den kritiske faktor i relation til råderummet vil snarere være de miljø- og energimæssige konsekvenser af råstofudvinding og affaldsbortskaffelse. Men hvis ressourceforbruget på langt sigt ikke skal resultere i en gradvis ressourceudtømning og opbygning af affaldsstoffer i miljøet, skal forbruget af de fleste råstoffer reduceres til højst nogle få procent af det nuværende forbrug.

Læs publikationen i PDF-format (7,4 Mb).
For at læse publikationen i PDF-format skal du have installeret Acrobat Reader®  på din computer. Programmet er gratis og kan hentes på producentens hjemmeside.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejlighed gives, oftentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter indenfor miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik