[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

 

Mobility Management konference

 

Bilag 2

EPOMM

EPOMM står for "European Platform of Mobility Management". EPOMM er et forslag, som er fremsat af en række af aktører i de europæiske MOMEN-TUM og MOSAIC projekter.

Med "platform" sigtes til, at der oprettes en form for permanent informationsknudepunkt om Mobility Management understøttet af et fast sekretariat.

Målet med platformen er:

  • at skabe kraftigt øget opmærksomhed om Mobility Management tanken i hele Europa
  • at lette og forøge udvekslingen af informationer om Mobility Management
  • at fungere som rådgivningsinstans for EU Kommissionen i arbejdet med at fremme Mobility Management.

Konkret tænkes platformen at:

  • fungere som netværk for Mobility Management aktører i Europa og agere kontaktpunkt til resten af verden.
  • fremme udveksling og systematisering af informationer, herunder udvikling af Mobility Management statistik.
  • markedsføre Mobility Management tankegangen i lande, hvor ideen endnu ikke er slået an
  • tilbyde uddannelse i Mobility Management, og hvordan barrierer for Mobility Management strategier kan overvindes.

Målgruppen omfatter EU's medlemslande, eksperter i Mobility Management, virksomheder med interesser i Mobility Management, organisationer i Europa, m.fl.

Målet er at lancere initiativet medio 1998 og være fuldt operationel fra medio 1999. Dette kræver dog både politisk og økonomisk støtte, som endnu ikke er på plads.

Foreløbig har EU Kommissionen støttet initiativet, og der blev ved ECOMM 98 tilkendegivet opbakning fra blandt andet regeringerne i Holland og UK.

Ved konferencen var der en rundbordssamtale om EPOMM. I panelet sad EPOMM "supporters" fra bl.a. Italien, Holland, Østrig, UK, Belgien og EU Kommissionen. I samtalen kom man blandt andet ind på spørgsmål om, hvad der er added value ved EPOMM netværket, og hvad der bør være de vigtigste output, jf. punkterne ovenfor.

Deltagerne udviste stor enighed om behovet for udveksling af informationer, markedsføring mv. og dermed for den ønskede platform. Til gengæld var der ingen helt klare fælles opfattelser af, hvilke emner der kunne falde ind under Mobility Management og EPOMM netværkets virkefelt.

Holdningen synes at være den, at alt hvad der har med sagen Mobility Management at gøre kan komme med under platformens vinger, herunder også fx. carsharing initiativer.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]