[Forside] [Indhold] [Næste]

Rapport fra underudvalget om Lovgivning, tillægsrapport

Forord

Underudvalget om lovgivning, der er en del af Bichel-udvalget, blev nedsat i efteråret 1997 for at vurdere de juridiske konsekvenser af en afvikling af pesticidanvendelsen i jordbrugserhvervene. Underudvalgets kommissorium blev i foråret 1998 udvidet til også at omfatte de juridiske konsekvenser af en totalomlægning af dansk jordbrug til økologisk produktion.

Denne rapport indeholder underudvalgets vurdering af en række juridiske spørgsmål vedrørende en totalomlægning af dansk jordbrug til økologisk produktion. Rapporten er en tillægsrapport til underudvalgets rapport om de juridiske spørgsmål vedrørende afvikling af pesticidanvendelsen i jordbrugserhvervene.

Udvalget har foretaget en vurdering af de juridiske spørgsmål på baggrund af EU-retten, WTO-retten og Grundlovens regler om ekspropriation.

Underudvalgets rapport med tillægsrapport er én af fem faglige baggrundsrapporter, der danner grundlaget for Bichel-udvalgets endelige rapport til miljø- og energiministeren.

De øvrige baggrundsrapporter omfatter konsekvenserne af en afvikling af pesticidanvendelsen for jordbrugsdyrkning, miljø og sundhed, produktion, økonomi og beskæftigelse samt total omlægning til økologisk jordbrug.


[Forside] [Indhold] [Næste] [Top]