[Forside] [Indhold] [Forrige]

XTitelX

Bilag 10

CO2-produktion: Dagen inden måling blev glassene lukket, og produktionen af CO2 i løbet af et døgn blev målt. Der blev udtaget en gasprøve (0,5 ml), som blev analyseret på en Mikrolab-Aarhus GC med varmetrådsdetektor og en kolonne med Molsieve-5A.

CH4-produktion: Metan blev målt ved at udtage en gasprøve (0,2 ml), som blev analyseret på en Shimadzu GC-14B med flammeionizationsdetektor og en kolonne med Porapak Q.

N2O-produktion: Lattergas blev målt ved at udtage en gasprøve på 4,5 ml, der blev opbevaret i et Venoject®-glas indtil analyse. Analysen blev foretaget på en Varian-3300 GC med 63Ni-elektron-capture-detector og en detektortemperatur på 400 °C.

Denitrifikation: Denitrifikationen blev målt ved acetylen-inhiberings-metoden, der bygger på det princip, at acetylen blokerer reduktionen af N2O til N2, hvorved den samlede denitrifikation kan måles ved at måle N2O-produktionen. Dagen inden måling blev glassene lukket, og 10% af atmosfæren i glassene blev erstattet med acetylen. Lattergas blev målt blev målt som beskrevet ovenfor.



[Forside] [Indhold] [Forrige] [Top]