[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Oprensning af blandingsforurenet jord

Søgeprofiler

Indledning

I forbindelse med nærværende projekt er opstillet de adgange på internet, der blev benyttet til at skaffe baggrundsmateriale. Ikke alle søgemaskiner, der er listet, er også benyttet, men det vides, at man kan anvende dem og få et fagligt udbytte af det.

Desuden blev mulighederne på DTV (Danmarks Tekniske Videnskabers Bibliotek) i Lyngby benyttet og fundet meget anvendeligt.

Internet

Via Internet er der adgang til adskillige databaser indeholdende videnskabelige artikler. Man skal dog være opmærksom på, at mange af disse artikler ikke, som i de almindelige tidsskrifter, skal gennem en faglig, kritisk gennemgang ved f.eks. forskere indenfor området, og derfor skal resultater i artikler gerne bekræftes via andre kanaler.

Der findes også adskillige organisationer, offentlige institutioner m.m. som har udmærkede hjemmesider med henvisninger til offentliggjorte rapporter m.m.

Hjemmesider:

Det amerikanske Miljøministerium United States Environmental Protection Agency (EPA) findes på: http://www.epa.gov.

Under EPA’s hjemmeside findes flere relevante databaser med f.eks. oprensninger indenfor Superfund-programmet, beskrivelser af projekter under SITE-programmet http://www.epa.gov/ORD/SITE/ samt databasen http://www.clu-in.org. Desuden findes databasen om Federal Remediation Technologies Roundtable (FRTR) som ligeledes indeholder beskrivelser af oprensninger på http://www.frtr.gov.

Københavns Universitet har hjemmeside på : http://www.dnlb.dk.

EU’s Life-projekter kan ses på hjemmesiden: http://europa.eu.int/comm/life/envir/indes.htm.

Den europæiske organisation Nicole beskæftiger sig med oprensninger og kan findes på http://www.nicole.org.

Litteraturdatabaser:

Der findes en del litteraturdatabaser, og de nedenfor nævnte er frit tilgængelige:

Virtual Library: http://www.w3org/vl

BUBL er en engelsk database som er etbaleret af en "the Joint Information Systems Committee of the Higher Education Founding Councils of England, Scotland and Wales" og "the Department of Education for Nothern Ireland": http://www.bubl.ac.uk.

Et amerikansk litteratursøgningssystem: http://ncbi.nlm.nih.gov/PubMed

Via Danmarks Tekniske Universitet kan man få kontakt til mange af de internationale litteraturdatabaser. Derved kan artikler skaffes hjem via biblioteket: http://www.dtv.dk/articles

Andre databaser og hjemmesider:

Det elektroniske tidsskrift Soil and Groundwater findes på: http://www.sgcleanup.com.

Desuden kan søges information via de normale søgeværktøjer som:

http://www.yahoo.com

http://www.deja.com

http://www.altavista.com

http://www.dk.lycos.de

http://kvasir.dk

Søgeord:

De efterfølgende søgeord er benyttet i forbindelse med denne rapport, og der er næsten udelukkende brugt engelske betegnelser. Det har ofte været en fordel at kombinere søgeordene på flere måder og derved få flere resultater på søgningerne:

Contaminated
Soil
Heavy metals
Organic
Oil
PAH
Gas works
Chemicals
Extraction


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]