[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Renere teknologi og miljøledelse i træ- og møbelbranchen

Forord

Nærværende rapport er en beskrivelse af projektforløb og konklusioner i projektet "Træ - og møbelbranchen - praktisk anvendelse af renere teknologi/miljøledelse", som blev gennemført i perioden december 1995 til juni 1997.

Projektideen opstod på baggrund af en efterspørgsel på praktiske data om renere teknologi fra medlemmer i Herning Snedkerlaug. Medlemmerne ønskede mere gennemskuelighed omkring renere teknologi og miljøledelse. Denne mangel på gennemskuelighed var specielt rettet på data om referenceanlæg, kontaktpersoner, betydning for produktkvalitet og ikke mindst investeringer og tilbagebetalingstider. Disse data vægtes højt som beslutningsgrundlag af branchens virksomheder, og succesen for spredningen af renere teknologi/miljøledelse er direkte afhængig af tilgængeligheden af disse data.

Herning Snedkerlaug har for at medvirke i dette projekt henstillet til, at der ikke udarbejdes en "ny rapport", som branchen har svært ved at kunne anvende til de praktiske beslutninger omkring indførelse af renere teknologi/miljøledelse.

Det har fra starten været accepteret, at dette projekt trods den lokale afprøvning skulle være et brancheprojekt, hvor den opståede viden skulle overdrages til nationale brancheforeninger.

Denne rapport beskriver i kapitel 1 handlingsforløbet i projektet og i kapitel 2 opstilles herefter de målbare resultater. Et meget vigtigt element i projektet har været diskussionerne og erkendelsesprocessen i styregruppen. Derfor er der i kapitel 3 givet en generel konklusion fra de afholdte styregruppemøder. Afsluttende gives en konklusion med en kort perspektivering omkring det fortsatte arbejde med at sprede erfaringer med renere teknologi og miljøledelse.

De konkrete resultater omkring renere teknologi og miljøledelse opnået gennem dette projekt er ikke indskrevet i denne rapport, men er samlet i et særskilt kartotek kaldet "Indsatslister, april 1997".


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]