[Indhold]

Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen

Pesticiders udvaskelighed

- vurdering af usikkerheden på DT50 og Koc der anvendes i GUS

Resumé
I rapporten vurderes spredningen på halveringstiden, DT50 og fordelingskoefficienten mellem jord og vand, KOC for 12 udvalgte pesticider. Vurderingen er fortrinsvis baseret på Miljøstyrelsens godkendelsesmateriale for de udvalgte 12 stoffer. Det fremhæves, at GUS-indexet,

GUS=log(DT50).[4-log(KOC)]

ikke bør anvendes til en rangordning af disse stoffers mobilitet i jord på grund af den betydelige spredning i DT50 og KOC-værdier for de fleste af de vurderede pesticider.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (kommer efter korrektur Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (218 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.



[Indhold] [Top]