[Indhold]

Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 5, 2000

Trafikkens bidrag til fine og ultrafine partikler

Resumé
Formålet med den foreliggende undersøgelse er at bestemme størrelsesfordelingen og koncentrationen af partikler i luften i København og i Odense, specielt fra benzin- og dieselkøretøjer.En specialbygget mobilitetsanalysator (lånt af JRC i Italien), blev brugt til at bestemme partikelantal i størrelsesintervallet 6-700 nm.Den anvendte metode tillader bestemmelse af bidraget til partikelforureningen fra henholdsvis diesel- og benzindreven biler samt andre kilder.
Undersøgelsen er et pilotprojekt, som viser at både diesel- og benzindrevne giver et væsentlig bidrag i trafikerede gader.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (52 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (398 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik

 


[Indhold] [Top]