[Indhold]

Miljøprojekt nr. 523, 2000

Ozonlagsnedbrydende stoffer og drivhusgasserne HFC'er, PFC'er og SF6 - Danmarks forbrug og emissioner 1998

Resumé
I rapporten beskrives det danske forbrug og emissioner af ozonlagsnebrydende stoffer og drivhusgasserne HFC'er, PFC'er og SF6 for 1998. I dette års opgørelse er metoden, som er baseret på IPCC's guidelines, blevet udviklet til også at omfatte emissioner af HFC'er, PFC'er og SF6 fra de installerede mængder af stofferne i produkter. Metoden omfatter endvidere en beregning af import og eksport af stofferne indehold i produkter.

Det årlige forbrug af ODS er opgjort til ca. 101,5 ODP-tons i 1998, hvilket er en mindre reduktion på 9,5 ODP-tons i forhold til 1997.

Den GWP-vægtede aktuelle emission fra drivhusgasserne HFC'er, PFC'er og SF6 er i 1998 opgjort til ca. 540.000 tons CO2-ækvivalenter, svarende til under 1% af det samlede GWP-bidrag i Danmark. Tallet kan ikke umiddelbart sammenlignes med 1997, da beregningsmetoden er ændret.

Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (107 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (218 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling.

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik


[Indhold] [Top]