[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Reduktion af emission fra produktion af opløsningsholdige malinger

7. Indsatsområder

Hempel har sammen med et konsulentfirma identificeret de områder på fabrikken i Lundtofte, hvor reduktion af emission af opløsningsmidler er mulig.

På baggrund af denne analyse fremkom følgende procesudstyr:

  • Dissolvere.
  • Færdigblandetanke.
  • Pigmenthåndtering.
  • Faste rørsystemer.
  • Produktion af produkter fra halvfabrikata.

Gennemgående for analysen var, at den primære reduktion af emission af opløsningsmidler ville fremkomme ved at erstatte åbne systemer med lukkede.

På baggrund af ovenstående analyse blev det konkluderet, at de væsentligste indsatsområder skulle fokuseres på den basale produktion af maling, det vil sige satsning, produktion og transport gennem rørsystemer.

Dette betød, at der til test blev indkøbt en dissolver, pulvercontainere og et lukket selvrensende rørsystem med automatisk rensecyklus.

For at teste de forskellige systemer under optimale forhold, blev den nye dissolver og de selvrensende rørsystemer opstillet således, at de kunne indgå i den daglige produktion. Samtidig ville det med den valgte opstilling også være muligt at afprøve pulvercontainerne.

I det følgende vil det udvalgte procesudstyr blive analyseret.

Efter gennemgang af det respektive udstyr, vil det blive fremstillet hvilke modifikationer, der har været nødvendige for at tilpasse udstyret til produktionen.

Afslutningsvis diskuteres om det respektive udstyr ville kunne benyttes på Hempels fabrik i Lundtofte.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]