[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Teknologiprogram for jord- og grundvandsforurening 2000

Sammenfatning

I 1996 blev der fastsat en særlig ordning for udvikling af rensnings- og afværgeteknologier på jordforureningsområdet.

Baggrunden og strategierne for udviklingsordningen er beskrevet i "Program for Teknologiudvikling, jord- og grundvandsforurening, december 1996". Der er herefter årligt udarbejdet en plan for det næste års projekter.

Siden ordningen trådte i kraft, er der igangsat omkring 60 sager, hvoraf cirka halvdelen er ydet til tilskud til afprøvning af forskellige afværgeteknikker, mens den anden del er ydet til udredningsprojekter om forskellige afværgemetoder eller generel viden på jordforureningsområdet.

Dette program giver en oversigt over de projekter, der er igangsat og beskriver projektforslag for 2000-2001.

Der planlægges primært igangsat feltprojekter overfor forureninger med klorerede opløsningsmidler, kulbrinter, herunder MTBE og PAH´er. I programmet er en samlet liste med de teknikker, der ønskes afprøvet eller vurderet.

Både offentlige og private bygherrer kan søge om tilskud til at få dokumenteret eller afprøvet specifikke afværgeteknologier. Miljøstyrelsen igangsætter selv udredningsprojekter og andre projekter om jordforurening - primært via udbud.

Omkring årsskiftet opfordrer Miljøstyrelsen samtlige amter til at komme med forslag til lokaliteter, der kan anvendes til at dokumentere udvalgte afværgeteknologier i henhold til programmet.

[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]