[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste]

Phytooprensning af metaller

Forord

Som led i udviklingen og afprøvningen af metoder til rensning af metalforurenet jord har Miljøstyrelsen under Teknologiudviklingsprogrammet i 1998 og 1999 ladet gennemføre et projekt med afprøvning af phytooprensningsteknologien med prøver fra i alt 4 metalforurenede lokaliteter i henholdsvis Bornholms, Fyns, og Ringkøbing amter samt i Københavns Kommune. Projektet er udført af VKI i samarbejde med Afdelingen for Plantevækst og Jord, Danmarks JordbrugsForskning, med Peter E. Holm, VKI som projektleder.

Styregruppen for projektarbejdet har bestået af Inger Asp Fuglsang og Ulla Højsholt, der senere blev erstattet af Preben Bruun, alle Miljøstyrelsen, Ingela Brejnrod, Ringkøbing Amt, Jens Erling Klindt, Fyns Amt, Mehregan Vahman, Københavns Kommune, Hans Peter Birk Hansen, Bornholms Amt, Peter E. Holm, VKI og Uffe Jørgensen, Danmarks JordbrugsForskning.

Rapporten er udarbejdet af Peter E. Holm, Lizzi Andersen, Nikolaj K.J. Lehmann, VKI, og Uffe Jørgensen og Jørgen Vestergaard Mortensen, Danmarks JordbrugsForskning. Herudover har Lise Samsøe-Petersen, VKI bidraget til arbejdet.


[Forside] [Indhold] [Forrige] [Næste] [Top]