[Indhold]

Økologisk byfornyelse og spildevandsrensning nr.2, 2000

Rensekilden

- et grønt renseanlæg til spildevand i Økosamfundet Dyssekilde.

Resumé
Rensekilden har i knap 10 år renset spildevand. I driftsperioden er udledningen af organisk stof, nitrat-kvælstof og total-kvælstof faldet. Spildevandet har en lang opholdstid i renseanlægget, da vandforbruget er 50% af gennemsnitsforbruget. Rensekilden fjerner samme mængde organisk stof som et traditionelt renseanlæg og 65% af spildevandets indhold af total-kvælstof, mens udledningen af ammoniak-kvælstof er over det tilladte. Anlægget ilter spildevandet og nedsætter risikoen for sygdomsfremkaldende bakterier.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (253 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1.823 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.


 


[Indhold] [Top]