[Indhold]

Miljøprojekt nr. 554, 2000

Afprøvning af ny elektrokemisk metode til oprensning af olieforurenet jord og grundvand

Resumé
Formålet med teknologiprojektet har været at afprøve en ny elektrokemisk metode til oprensning af olieforurenet jord og grundvand.  Projektet er udarbejdet på baggrund af et feltprojekt, og en generel erfaringsopsamling på 8 forsøgsprojekter gennemført af Oliebranchens Miljøpulje. Ved metoden påføres jordvolumet en elektrisk jævnstrøm. Det har ikke kunnet påvises, at metoden har medført en væsentlig oprensningseffekt i forhold til jord og grundvandsforureninger med olieprodukter. 

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (293 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (705 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.


 


[Indhold] [Top]