[Indhold]

Miljøprojekt nr. 556, 2000

Genbrug af danske vinflasker

Vurdering af markedet og de miljømæssige
effekter  

Resumé
Projeket vurderer mulighederne for at øge indsamling og afsætning af flasker og skår. Endvidere er der foretaget en miljøvurdering af det eksisterende system i forhold til forskellige alternativer. UMIP metoden er anvendt til miljøvurderingen. Det eksisterende system, hvor vinflasker genbruges i Danmark og eksporteres til genbrug til udlandet er udfra et miljømæssigt synspunkt bedre end at knuse flaskerne og bruge dem som skår. Det er miljømæssigt fornuftigt at transportere flasker til genpåfyldning i udlandet. Det vil give miljømæssige fordele at optimere det danske indsamlingssystem så der indsamles både flere hele flasker og flere skår.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (660Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (963 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

 Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.

 


[Indhold] [Top]