[Indhold]

Miljøprojekt

  

Kortlægning og vurdering af substitutionsmuligheder for phthalater i udvalgte produkter

Resumé
Formålet med projektet har været at afklare i hvilket omfang blødgørende phthalater i ikke-PVC-produkter kan erstattes af andre stoffer, der umiddelbart ikke giver anledning til miljø- og sundhedsmæssig bekymring. Projektets formål har desuden været at vurdere de tekniske og økonomiske konsekvenser af en sådan substitution . For langt hovedparten af phthalaterne i maling, lak , lim, trykfarve og byggeprodukter findes der substitutionsmuligheder med stoffer, der ikke er optaget på listen over farlige stoffer. Det kræver yderligere undersøgelser for at afgøre om de miljø- og sundhedsmæssigt er at foretrække frem for phthalater. De økonomiske omkostninger ved at gennemføre en total substitution af phthalater i løbet af fem år vurderes at være af størrelsesordenen 30-35 mio. kr. Det skal nævnes, at tallene er behæftet med stor usikkerhed.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (268Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (378Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.


 


[Indhold] [Top]