Pesticidanvendelser i forskellige brancher

Bilag 1:
Signaturforklaring

Type:
Pesticidtypen, hvor F = fungicid, H = herbicid, I = insekticid, JD = jorddesinfektion

Aktivstof:
Aktivstof i pesticid. Hvis pesticidet indeholder flere aktivstoffer, er det undersøgte aktivstof understreget.

Handelsnavn:
Det/de handelsnavne som indeholder aktivstoffet. Et aktivstof kan være angivet flere gange i tabellen. Dette er tilfældet, hvis et aktivstof er solgt under forskellige handelsnavne med så stor forskel i indhold af aktivstoffet, at der er tale om vidt forskellige anvendelsesområder.

Producent/distributør:
Forhandlere af et eller flere af de nævnte handelsnavne.

Indhold %:
Indholdet af det angivne aktivstof.

Anvendelse:
Anvendelsesområde inden for den angivne branche. Forkortelser: F.P.= Frilandsplanter, planteskoler, V.P.= Væksthusplanter, F.G.= Frilandsgrøntsager, V.G.= væksthusgrøntsager, F.= frugtavl, B.= Bæravl, S.= Skov, juletræer.

Udbringningsmetode:
Angiver den overordnede udbringningsmetode.

Dosering produkt:
Den anbefalede koncentration af aktivstof ved udbringning.

Anvendt i 50’erne, 60’erne....90’erne: Perioden som fagkonsulenten har oplyst, at aktivstoffet har været anvendt. Der er kun medtaget stoffer, for hvilke der er oplyst anvendelsesperiode af fagkonsulenter, eller hvor fagkonsulenter har angivet manglende kendskab. Hvis der ikke er entydighed mellem fagkonsulenterne om anvendelsespeiode og -mængde, er den bredeste periode og den hyppigste anvendelse angivet. Det var ikke muligt at udfylde disse punkter for gartnerier og maskinstationer.

Tidligste henvisning til brug af stoffet:
Angiver den tidligste henvisning til brug af stoffet i forhold til den gennemgåede litteratur. Dette udelukker således ikke, at stoffet kan være anvendt tidligere.

På markedet/Ud af markedet:
Angivelse af hvornår aktivstoffet har været på markedet, idet oplysninger fra liste udarbejdet af Miljøstyrelsen er benyttet, /103/. Der er i visse tilfælde modstridende oplysninger i tabellen.

Total salg (kg):
Total salg af stoffet, ud fra oplysninger fra liste udarbejdet af Miljøstyrelsen, /103/. Der er således ikke tale om et branchespecifikt salg.

Bemærkning:
Bemærkninger fra konsulent, herunder anvendelseshyppighed.

Reference:
Reference i referenceliste 8.2.