[Forside] [Indhold]] [Forrige]

8. Rådgivende Komité

Sammensætningen af Den Rådgivende Komité for Miljøbistand til Øst- og Centraleuropa

Formand 
 
Fhv. nationalbankdirektør Erik Hoffmeyer
 
Næstformand
Friluftsrådet 
 

Jane Lund Henriksen
 
Arbejderbevægelsens
Erhvervsråd 
 

Cand.scient.adm. Arne Skov Andersen
 
Danmarks
Naturfredningsforening 
 

Direktør Lone Johnsen
 
Dansk Industri 
 
Sektionschef Jens Berthelsen
 
Erhvervsfremme Styrelsen
 
Kontorchef Mette Holst
 
Foreningen af
Rådgivende Ingeniører 
 

Direktør John Cederberg
 
Handelskammeret 
 
Cand pharm. Mette Herget
 
Udenrigsministeriet 
 
Konsulent Henrik Skouenborg
 
Danmarks
Miljøundersøgelser 
 

Vicedirektør Peter Koefoed Bjørnsen
 
Energistyrelsen 
 
Kontorchef Morten Palle Hansen
 
Miljøstyrelsen 
 
Underdirektør Karsten Skov
 
Sekretariatsbetjening af Komitéen
 
Miljøstyrelsen  Kontorchef Palle Lindgaard-Jørgensen

Komitéens arbejde

I 1999 har den Rådgivende Komité afholdt møder i februar, juni og december samt gennemført en besigtigelsestur til Polen fra den 30. august til 3. september.

På mødet i februar fremlagde Miljøstyrelsen bl.a. årsopgørelsen for 1998, og komitéen drøftede Miljøbistandens fordeling på henholdsvis investerings- og teknisk assistance projekter, samt fordelingen på lande og indsatsområder, ligesom en status for den sektorintegrerede Miljøindsats blev fremlagt af Miljøstyrelsen og drøftet.

På mødet i juni drøftede komitéen Regeringens redegørelse til Folketinget om den hidtidige anvendelse af Miljø- og Katastroferammen og den fremtidige anvendelse af Miljø-, Freds- og Stabilitetsrammen for så vidt angår den del der omhandler Miljøstøtte til Østeuropa. Endvidere fremlagde Miljøstyrelsen en status for EU’s udvidelsesproces samt dansk bilateral støtte i relation til EU tilnærmelsen på Miljøområdet. En oversigt over miljøbistanden til de tre baltiske lande blev fremlagt af Miljøstyrelsen og den hidtidige og forventede fremtidige indsats drøftet af Komitéen.

Den rådgivende Komité besøgte Polen på en studietur 30. august – 3. september 1999, hvori også den danske ambassade i Warszawa deltog. Programmet for studieturen var lagt som en rundtur dels i Polens vestlige del i området omkring Szczecin, dels i Polens midt/østlige del fra Warszawa til skovområderne ved grænsen mod Hviderusland. Der blev besøgt projekter indenfor hovedparten af de indsatsområder, som Miljøstøtteordningen arbejder med i Polen: Spildevand, vandforsyning, affald, geotermi, luftforurening, samt skov- og naturprojekter. Der var lagt vægt på at besøge såvel igangværende som afsluttede projekter.

Der blev udvist stor interesse for det danske besøg, og der var således lokal presse og TV tilstede ved flere af projekterne. Det er Miljøstyrelsens vurdering, at der generelt fra polsk side blev udvist stor tilfredshed med den danske miljøbistand. Endvidere var der i forbindelse med besøget i Warszawa arrangeret møde med den daværende polske miljøminister Jan Szyszko.

På mødet i december drøftede komiteen en status for miljøbistanden til Østeuropa for 1999, samt resultatet af den ansøgningsrunde, der blev afholdt i eftersommeren 1999. Ligeledes drøftedes status for den Sektorintegrerede Miljøindsats. Resultatet af Rigsrevisionens evaluering af Øststøtten blev drøftet, ligesom Komiteen blev orienteret om Miljøstyrelsen opfølgning på vindmøllesager.


[Forside] [Indhold]] [Forrige] [Top]