Miljøprojekt nr. 574, 2000

Idé-katalog til renere teknologier på fjerkræslagterier

Resumé
For 9 kyllingeslagterier og 2 andeslagterier er forbrugstal opsamlet og forslag til miljøforbedringer udarbejdet. 11 særligt vigtige aspekter præsenteres i et idékatalog. Projektet viser at 40% af miljøforbedringer skyldtes medarbejdernes medvirken og 60% skyldtes tekniske forbedringer. Pr. kylling bruges gennensnitligt 14,9 l vand, 0,4 kWh el og 0,2 kWh varme. Den gennemsnitlige udledning er 37 g BOD, 4 g N og 0,55 g P pr kylling. Projektet behandler bl.a. slagteproces, forbrug og virksomhedsstørrelse, medarbejderinddrag-else, køleanlæg og rengøring. Derudover gennemgås besparelsespotentialer set i relation til arbejdsmiljø og produktkvalitet.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (102Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (228Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

 

Må citeres med kildeangivelse.