[Indhold]

Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 22  2000

Undersøgelses- og moniteringsprogram for omsætningen af miljøfremmede organiske stoffer i slammineraliseringsanlæg og slamlagre

Resumé
Projektet omhandler nedbrydning af miljøfremmede stoffer (MFS) i slammineraliseringsanlæg og slamlagre. Fuldskalaforsøg fandt sted i perioden fra februar til november 1999. Forsøg i slammineraliseringsanlæg viste at LAS, NPE, DEHP og å PAH kunne reduceres med hhv. 98%, 93%, 60% og 60% af udgangskoncentrationen. En mindre reduktion blev ligeledes opnået ved mekanisk vending af en slamstak (afvandet slam) i intervaller af 14-20 dage. Ved opbevaring af slam i containere blev der ikke fundet nedbrydning af de miljøfremmede stoffer. Forsøgene viser som helhed at ilt er den afgørende faktor for nedbrydningen af MFS.

Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (155 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (890 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv. Programmet (5,6 Mbyte) kan desuden downloades gratis fra Miljøstyrelsens server.

 

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.


 


[Indhold] [Top]