Miljøprojekt nr. 606, 2001

Risikovurdering ved anvendelse af vandingskanoner til udspredning af gylle fortyndet med vand

Resumé
Rapporten beskriver de humane sundhedsmæssige risici, der er forbundet med anvendelse af vandingskanoner til udspredning af gylle fortyndet med vand.  Der beskrives de ricisi , der kan relateres til aerosoldannelse i forbindelse med udspredning og deraf følgende eksponering for zoonotiske smitstoffer. Rapporten giver en kvalitativ vurdering af de risici mennesker og dyr, der opholder sig i et område, der berører af en aerosolsky, kan blive udsat for Desuden er der gennemført en kvantitativ risikovurdering med to udvalgte agens. 

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (350Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1901Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.