Miljøprojekt,  nr. 608, 2001

Algedugen - et alternativ til bundmaling ?

Resumé
Praktisk afprøvning af faconsyet plastik-dug til skibe. Lys til undervandskrog reduceres, hermed reduceret algevækst. Frisk vand omkring skroget minimeres, så rurer og muslinger får mindre føde og væksten herved reduceres. Forsøget viser at det er praktisk anvendeligt, med et samlet tidsforbrug i sejlsæsonen på ca. en time, plus en time til årlig afrensning af dugen. Båden var ude af algedugen i 11% af tiden den var i vandet, og mængden af rurer og alger var ikke generende for alm. tursejlads.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (filstørrelse i 63 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (8.988 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.