Miljøprojekt, 617, 2001

Barrierer og potentiale for momsnedsættelse på reparationsydelser

Resumé
Baggrunden for projektet er et debatoplæg fra 2. november 2000 om affaldsforebyggelse.  I debatoplægget foreslås en række virkemidler til affaldsforebyggelse, bl.a.  at fremme reparation ved en nedsættelse af moms på reparationsydelser. Økonomiske virkemidler såsom momsnedsættelse eller tilskud til reparationsvirksomhed eller afgifter og gebyrer på nyindkøb, blev undersøgt som relevante virkemidler med henblik på at forebygge mængden af storskrald fra husholdningerne. Undersøgelsen viser imidlertid, at forbrugernes villighed til at betale for reparationsydelser er forholdsvis begrænset.  Derudover er der væsentlige politiske og lovgivningsmæssige barrierer for at indføre sådanne økonomiske virkemidler.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (609 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1279 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.