Miljøvurdering af kemiske stoffer i byggevarer

Forord

Det er regeringens mål at fremme en bæredygtig udvikling i samfundet som helhed og dermed også fremme en bæredygtig udvikling af bygge- og anlægssektoren. Der skal være en afkobling mellem den økonomiske vækst og stigende miljøbelastning og anvendelse af ressourcer.

Dette projekt tager udgangspunkt i, at der i sektoren anvendes et stort antal byggevarer med et indhold af kemiske stoffer, som man kan være interesseret i at kende miljøbelastningen af. Der er derfor behov for at få udviklet praktisk anvendelige metoder til miljøvurdering af kemiske stoffer i byggevarer.

Formålet med denne rapport er at beskrive udviklingen af en metode, der baserer sig på en allerede udviklet scoremetode til vurdering af kemiske stoffer i byggevarer. Endvidere angives resultaterne af en afprøvning af metoden på produkter, der benyttes til vandtætning af badeværelser.

Miljøstyrelsen og By- og Boligministeriet har ikke medvirket direkte ved udformningen af rapporten og deler ikke nødvendigvis forfatternes synspunkter.

 

Miljøstyrelsen og By- og Boligministeriet. April 2001.