Økologisk byfornyelse og spildevandsrensning, 13, 2001

Muligheder for økologisk spildevandshåndtering på Christiansø

Resumé
Christiansø, nordøst for Bornholm, udleder spildevand til havnebassinet og latrinspande tømmes mellem klipperne.  Derfor blev det i 1998 besluttet, at anmode et rådgivende ingeniørfirma om at udarbejde et skitseprojekt for en ændring af de eksisterende afløbsforhold.  Denne undersøgelse resulterede i en anbefaling af en kloakrenovering og anlæggelse af et traditionelt renseanlæg, hvorfor det syntes rimeligt at undersøge mulighederne for en mere alternativ (gerne økologisk) løsning på problemet.  Hermed er der blevet opstillet og vurderet i alt 6 mulige principløsninger for en egentlig spildevandshåndtering på Christiansø.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (459 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2 Mb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.