Miljøprojekt  nr. 620, 2001

Miljøzoner, partikler og sundhed

Resumé
I rapporten analyseres konsekvenserne af at indføre et krav om brug af partikelfiltre på tunge køretøjer i miljøzoner. Konsekvenserne af et krav er belyst ud fra tre case-byer, hvor der er indsamlet eksisterende trafiktal og hvor der er gennemført interview med relevante aktører. Fra en sideløbende national undersøgelse af effekten af partikelfiltre er der skaffet informationer om de miljø- og sundhedsmæssige effekter. På baggrund af de indsamlede informationer er der foretaget en vurdering af de samlede konsekvenser ved indførelse af krav i henholdsvis de fire og de ti største byer i Danmark.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (479 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1380 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.