Miljøprojekt nr. 629, 2001

Karakterisering af havnesediment ved hjælp af biotest

Resumé
Anvendelse af økotoksikologiske test til karakterisering af havnesedimenter er undersøgt i projektet.  Der er testet både sedimenter og ekstrakter af sedimenter, hvorved en klapning af sediment er simuleret.  Undersøgelserne viste, at slangestjerne er den mest følsomme af de testede organismer.  De målte effekter blev sammenholdt med resultater af kemiske analyser af indholdet af miljøfarlige stoffer.   Det fremgår klart, at der er et stort spring mellem det forureningsniveau, hvor der vurderet ud fra de kemiske analyser teoretisk er risici for økotoksiske effekter, og det niveau hvor der i testene blev målt effekter. 

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (1940Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1712Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.