Miljøprojekt  nr. 630, 2001

Etablering af regenereringsanlæg til plastaffald  hos LEGO System A/S 

Resumé
LEGO System A/S har i 1999-2000 installeret et anlæg til sortering af ca. 400 tons plastaffald, som virksomheden producerer årligt. Anlægget udsorterer ABS-plast (Acrylnitril-Butadien-Styren) fra de 20 øvrige plasttyper, som affaldet består af ved at udnytte plasttypernes forskellige vægtfylde. Det udsorterede ABS plast har en kvalitet så det kan anvendes i LEGO's produktion på lige fod med nyt plast. Anlægget er enestående i verden, da der ikke findes tilsvarende anlæg der udsorterer og oparbejder en enkelt plastfraktion fra en blanding af mange plasttyper.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (51 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (894Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.