Miljøprojekt, 637, 2001

Indsamling af plastflasker og -dunke fra husholdninger

Resumé
Mulighederne for at indsamle og genanvende plastflasker og -dunke fra husholdninger er blevet undersøgt. Potentialet er opgjort til mindst 10.000 tons fra dagligvarehandlen. Projektet har kortlagt de danske og udenlandske erfaringer med indsamling af plastflasker og -dunke. Et indsamlingsforsøg udført i Nyborg Kommune, viste at plastflasker og dunke udmærket kan indsamles i et bringesystem. Der blev indsamlet 2 kg plastflasker og dunke per husstand per år. Kvalitet af det indsamlede materiale var høj.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (341 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (894Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.