Miljøprojekt, 640, 2001

Transport på vej ind i virksomhedernes miljøarbejde ?

Status over godstransportens synlighed i virksomhedernes miljøkommunikation

Resumé
Formålet med rapporten er at skabe et overblik over, hvor synlig godstransport er i virksomhedernes miljøkommunikation samt at belyse hvordan og i hvilken grad godstransport indgår i miljøindsatsen.  Man har analyseret miljøkommunikationen hos 53 danske virksomheder, der indkøber transport eller varetager transport af egne produkter.
Samlet konkluderes, at det vigtigste på nuværende tidspunkt er at få transport på dagsordenen i virksomhedens miljøarbejde - hvilket indebærer at der skabes den rette progressive balance imellem de krav der stilles til virksomhederne, og de hjælpemidler derforefindes til at efterleve de stillede krav.
Et sted at starte kunne være at motivere virksomhederne til et miljøarbejde omkring transport ved at sætte transport på dagsordenen i deres grønne regnskab. 

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (217 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (532 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.