Miljøprojekt, 642; Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og
grundvandsforurening, 2001

Afprøvning af In-Well Aerator

Afprøvning af en modificeret stripningsmetode

Resumé
Afprøvningen af In-Well Aeratoren har vist, at den effektivt oppumper og renser grundvand for indhold af chlorerede opløsningsmidler på opløst form. Anlægsøkonomisk er metoden attraktiv i forhold til andre kendte metoder. Driftsøkonomisk kan f.eks. traditionel oppumpning og efterfølgende rensning ved hjælp af aktivt kul være en billigere løsning. Vedligeholdelse og tilsyn i forbindelse med drift af In-Well Aeratoren er dog meget begrænset. Den primære fordel ved In-Well Aeratoren er det forholdsvis begrænsede pladsbehov, ringe behov for tilsyn og vedligehold samt en effektiv rensning.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (147 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2,111 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.