Økologisk byfornyelse og spildevandsrensning, 20

Beplantede filteranlæg til rensning af spildevand i det åbne land

Resumé
En ny type grønne renseanlæg vil i fremtiden kunne rense spildevand fra den spredte bebyggelse i det åbne land. Anlægget er en krydsning mellem et  rodzoneanlæg og et biologisk sandfilter, og kombinerer de to anlægstypers bedste egenskaber. I projektet er det bl.a. undersøgt hvor godt anlægget renser for organisk stof og ammonium, og der er fundet billige og miljøvenlige materialer, der kan binde fosfor. Der mangler dog stadig praktiske erfaringer med anlægstypen i Danmark.

Udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (286 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1391 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.