Reefer container unit med CO2

Forord

Denne delrapport er udarbejdet på grundlag af beregninger, forsøg m.v. gennemført på Teknologisk Institut i perioden fra december 1999 til udgangen af december 2000.

Forsøgene går ud på at undersøge mulighederne for at anvende CO2 som kølemiddel i Reefer Container unit, ikke blot de energiøkonomiske muligheder, men også mulighederne for, om et sådant anlæg kan indbygges i en eksisterende unit opbygning beregnet for kølemidlet R134a, der tidligere er udviklet af Mærsk Container Industri AS.

Der blev til formålet indkøbt de nødvendige komponenter, og selve forsøgsperioden løb fra ca. 1. juli 2000 til ultimo december 2000.

Miljøstyrelsens projekt nr. M 126-0046 blev udført i samarbejde med flg. firmaer: Mærsk Container Industri, A.P. Møller, Danfoss A/S, kompressorleverandører i Italien, Lodam A/S samt ECO, Italien.

Projektlederne ønsker at takke flg. projektdeltagere for bidrag med råd og vejledning: Niels Peter Raun, Henrik Jacobsen, Per Hother Rasmussen, Jørgen Stannow, Filippo Dorin, Jens Andersen og Alessandro Fumo.
  

Århus den 26. juni 2001
Teknologisk Institut, Energi

 

Kim G. Christensen 
Civilingeniør
Gunnar Minds
Teknikumingeniør