Renere teknologiprojekter 1996

Renere teknologiprojekter 1994
resumeer

Arbejdsrapport nr. 31, 1996
Miljøstyrelsen

Renere teknologiprojekter 1994 – Resuméer er en arbejdsrapport med resuméer af samtlige 42 miljøprojekter og arbejdsrapporter fra Miljøstyrelsen om renere teknologi, der blev udgivet i 1994.

Projekterne blev gennemført under Miljøstyrelsens handlingsplan for Renere Teknologi 1993-97.

I 1994 blev der sat fokus på livscyklusbegrebet som et princip i det forebyggende miljøarbejde. Desuden beskæftigede en række projekter sig med tværgående formidling – i en branche, blandt virksomheder med fælles problemstilling eller inden for samme geografiske område. Endelig var miljøstyring emnet for flere projekter.

Et gennemgående træk ved hovedparten af projekterne er, at det betaler sig for virksomhederne at arbejde målrettet med renere teknologi som en forebyggende indsats – investeringerne tjener sig hurtigt hjem, og den teknologiske udvikling kan give eksportfordele.

Der er givet krydsreferencer for de projekter, som indgår i større udredninger, eller hvor der foreligger forudgående eller efterfølgende projekter.

Da Arbejdsrapporterne kun publiceres i et begrænset oplag, vil der være nogle, som ikke længere kan fås. Disse kan dog lånes fra Miljøstyrelsens bibliotek. Miljøprojekterne kan købes gennem Miljøstyrelsen eller Miljøbutikken eller lånes på et offentligt bibliotek.

Samlingen er også udgivet på engelsk.

Forfatter/udførende institution

Susanne Stormer, Substans

Rapporten er udarbejdet med tilskud fra Rådet vedr. genanvendelse og mindre forurenende teknologi.

ISSN 0908-9195
ISBN 87-7810-597-8