Miljøprojekt nr. 664, 2002
Teknologiudviklingsprogrammet for jord- og grundvandsforurening

Kortlægning af diffus jordforurening i byområder. Delrapport 2

Afprøvning af feltmetoder ved undersøgelser af diffust forurenet jord

Resumé
Rapporten beskriver afprøvning af to feltmetoder, EDXRF (Energidispersiv røntgenfluorescens) og immunoassay, som anvendes til måling af henholdsvis tungmetaller samt PAH og PCB. Afprøvningen er foretaget på to diffust forurenet arealer i Købehavns Kommune med det formål at afklare om feltmålemetoder kan benyttes ved undersøgelser af diffus jordforurening i forbindelse med kortlægning på vidensniveau 2.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (239 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (2324 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.