Miljøprojekt nr. 669, 2002

Bæredygtig bolig-arbejdsstedstrafik i Horsens Kommune

Resumé
To private virksomheder og tre uddannelsesinstitutioner har i samarbejde med Horsens Kommune udarbejdet transportplaner. Udgangspunktet for projektet er at de lokale myndigheder, virksomhederne og de ansatte har fælles interesser i at organisere de ansattes arbejdsrejser på en effektiv, miljøvenlig og hensigtsmæssige måde. Der er for hver virksomhed udført en kortlægning af ansatte og studerendes transport til og fra arbejdspladsen. På baggrund heraf er der udarbejdet transportplaner for virksomhederne med konkrete mål og initiativer til hvordan transporten kan gøres mere miljøvenlig. Erfaringer fra projektet er bl.a. at det er vigtigt at se den enkelte virksomhed som unik og tage udgangspunkt i de specielle forhold der gør sig gældende for den enkelte virksomhed, f.eks. virksomhedens størrelse, art og beliggenhed, pendlingsmønster, virksomhedstraditioner og konkrete problemer (f.eks. parkeringsproblemer).

Udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (438 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1535 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.