Miljøprojekt nr. 688, 2002

Forbrugernes muligheder og interesse for køb af grøn elektronik

- en analyse af forbrugernes og forhandlernes indsats for fremme af mindre miljøbelastende elektronik

Resumé
701 forbrugere har fået spørgeskemaer, og undersøgelsen er suppleret med fokusgruppeinterview af 17 af respondenterne til belysning af holdning og adfærd ved køb af elektronikprodukter. Forbrugerne er positive overfor at stille miljøkrav, og de har stor opmærksomhed på miljøet. De ønsker at miljøinformation skal være myndighedskontrolleret. Ved interview med 10 forhandlere/kæder blev det fundet, at der er ringe efterspørgsel efter grøn elektronik. Rapporten kommer med forslag til at bryde den onde cirkel.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (309 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (789 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.