Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 13, 2002

Danske husholdningers miljøbelastning

Resumé
Formålet med projektet "Danske husholdningers miljøbelastning" var at udvikle en metode til løbende opdatering af danske familiers miljøbelastning. Som led i projektet er metoden afprøvet, idet der fortaget en beregning af miljøbelastningen baseret på bl.a. Danmarks Statistiks årlige forbrugerundersøgelse. Beregningen viser, at spisning, transport og bolig er de mest miljøbelastende aktiviteter i husholdningerne. Blandt de kemiske husholdningsprodukter er tekstilvaskemidlerne de mest belastende. Beregningen tyder desuden på at boligindretning og underholdningselektronik har fået stigende betydning sammenlignet med tidligere undersøgelser. På basis af metodeafprøvningen peger projektet på behov for opdatering af datagrundlag samt på fremtidige beregningsmuligheder.

Publikationene udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (417 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (722 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.