Alternativer til blød PVC i byggebranchen

Forord

Denne guide oplister alle de byggematerialer af blødgjort PVC eller med komponenter af blødgjort PVC, som anvendes i dansk byggeri i dag.

For hver af de oplistede PVC-produkter gøres der status over alternative produkter på det danske marked pr. januar 2001.

Der er gennemført en miljøvurdering, samt en byggeteknisk og økonomisk vurdering af de enkelte alternativer. Resultaterne af disse vurderinger er gengivet på en let og overskuelig måde i denne guide. Der henvises til Arbejdsrapport nr. 24,  2002 fra Miljøstyrelsen på www.mst.dk for en mere detaljeret vurdering

Projektet omhandler udelukkende brugen af blød PVC i byggeri i Danmark. Blød PVC defineres som PVC med indhold af blødgørere af typen phthalater. Anvendelse af hård PVC er således ikke behandlet i nærværende projekt.

Projektets målgruppe er alle der er involveret i byggeri herunder bygherrer, projekterende ingeniører og arkitekter, entreprenører og producenter af byggematerialer.

Nærværende guide er udarbejdet af Moe & Brødsgaard A/S rådgivende ingeniører og har sammen med Arbejdsrapport nr. 24, 2002 fra Miljøstyrelsen været i høring hos følgende:
By- og Boligministeriet
Gulvbranchens Samarbejds- og Oplysningsråd
Fugebranchens Samarbejds- og Oplysningsråd
By og Byg Statens Byggeforskningsinstitut
Vinduesproducenternes SamarbejdsOrganisation
Deko loft+væg A/S
Byggematerialeindustrien (medlem af Dansk Industri)

Byggepanelet og Plastindustrien har tillige fået tilsendt materialet, men har ikke givet høringssvar.