Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 14, 2002

Bionedbrydelige plastposer til indsamling af den organiske del af dagrenovationen til biogasanlæg

Resumé
Erfaringer fra Århus Kommune om mulighederne for at anvende bionedbrydelige plastposer til indsamling af organisk dagrenovation. Undersøgelsen har vist en stor brugertilfredshed med tre typer  stivelsesbaserede bionedbrydelige plastposer. Men poserne kunne ikke klare den indsamlingspraksis der anvendes i Århus Kommune. Der er fremlagt ny viden om bionedbrydelige plastposer nedbrydning ved bioforgasning, og der er foretaget en miljømæssig helhedsvurdering af poserne.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (575 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (10,4 Mb)

Da denne fil er meget stor, kan du vælge at downloade publikationen a' 2 omgange.
Del 1 - rapport (1977 KB)
Del 2 - bilag (8465 KB)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer. Dette program kan hentes gratis hos producenten Adobe's hjemmeside, hvor der også findes installationsvejledning mv.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.