Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 15, 2002

Miljø- og kvalitetsledelsessystemer i fire danske virksomheder

Erfaringer med opbygning og drift af miljø- og kvalitetsledelsessystemer i fire danske virksomheder: Novotex A/S, Kaiserplast A/S, Tytex A/S og Casco A/S

Resumé
Miljøstyrelsen iværksatte i 1992 projekter vedrørende implementering af miljø- og kvalitetsstyring på 4 virksomheder. Projekterne omfattede implementering af ledelsessystemer på tekstilvirksomhederne Tytex og Novotex, plastvirksomheden Kaiserplast samt kemivirksomheden Casco Nobel. KPMG har sammenfattet erfaringerne fra virksomhederne i en rapport udgivet af Miljøstyrelsen. Rapporten er baseret på interview med personer på alle niveauer i de fire virksomheder samt på en skriftlig projektrapport fra hver enkelt virksomhed. De fire virksomheders erfaringer kan sammenfattes til, at det har styrket virksomheden såvel internt som eksternt og såvel økonomisk som miljømæssigt at få etableret certificerede miljøledelsessystemer. Resultaterne og effekterne har imidlertid vist sig på andre områder, end virksomhederne umiddelbart havde forventet, inden de gik i gang med projekterne.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (324 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (1226 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.