Miljøprojekt nr. 700, 2002

Grundstofferne i 2. geled - et miljøproblem nu eller fremover?

Resumé
Man har gennem mange år arbejdet på at regulere tungmetaller som bly, cadmium og kviksølv. Der er imidlertid en række andre grundstoffer, som i relativt ubemærkethed anvendes i stigende omfang, uden at man har særlig viden om dem. I projektet sammenfattes data om anvendelse, miljøegenskaber, toksikologi og forekomst i bl.a. affaldsstrømme for 11 af disse "grundstoffer i andet geled". Flertallet bruges i små mængder eller har ikke kritiske egenskaber, og vurderes derfor ikke at udgøre et problem. Enkelte stoffer bør vurderes nærmere.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (499 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (309 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.