Statistik for metalemballage 2000

Forord

Notatet "Statistik for metalemballage 2000" er en statistisk opgørelse af udviklingen i indsamling og oparbejdning af brugt metalemballage i Danmark. Notatet er en forsøgsvis opgørelse over indsamling af brugt metalemballage af stål og aluminium i Danmark.

Formålet med statistikken er at udarbejde en opgørelse over mængden, der indsamles til genanvendelse. Endvidere er formålet at opgøre, hvor meget der oparbejdes i Danmark samt hvor store mængder, der henholdsvis im- og eksporteres. Statistikken skal på sigt tilvejebringe et datagrundlag, der løbende kan anvendes af myndigheder, genvindingsindustrien, de metal- og stålemballage producerende virksomheder og andre interesserede til vurdering af igangværende aktiviteter på genanvendelsesområdet.

Statistikken har også til formål at give de nødvendige oplysninger til overvågning af aftalen vedrørende genanvendelse af transportemballager, som er indgået mellem miljøministeren og Dansk Industri.

Miljøstyrelsen anvender oplysninger i statistikken samt oplysninger om mængden af forbrændingsjern fra emballageaffald som grundlag for styrelsens indberetning til EU i henhold til emballagedirektivet. Ifølge direktivet skulle Danmark – i lighed med de øvrige medlemsstater – senest den 30. juni 2001 genanvende mindst 15 procent af den markedsførte metalemballage.

Udarbejdelsen af notatet er finansieret af Miljørådet for Renere Produkter under projektrammen "Statistikker og materialestrømsanalyser for udvalgte områder".

Udover dette notat "Statistik for metalemballage 2000" udarbejdes følgende tilsvarende notater under projektrammen:
Statistik for glasemballage
Statistik for plastemballage
Statistik for returpapir og –pap
Statistik for behandling af organisk affald
Statistik for jordbrugsmæssig anvendelse af affaldsprodukter
Statistik for madaffald

Endvidere udarbejdes der et notat, der opgør det samlede emballageforbrug i Danmark. Notatet "Emballageforsyningen i Danmark 2000" opgør en række forsyningstal, der anvendes i flere af statistiknotaterne.

Notaterne under projektrammen "Statistikker og materialestrømsanalyser for udvalgte områder" er udarbejdet af en projektgruppe bestående af Econet AS, Teknologisk Institut og Lars Mørck Ottosen med Econet som den projektansvarlige organisation.

Lars Mørck Ottosen har været udførende på Statistik for metalemballage 2000.