Miljøprojekt nr. 713, 2002

Undersøgelse af internationale erfaringer med påvirkning af markedet for mindre miljøbelastende elektronikprodukter

Resumé
Projektet handler om 18 cases fra udlandet til belysning af, hvordan interessen for mindre miljøbelastende elektronikprodukter påvirker markedet for de pågældende produkter. Cases stammer især fra Tyskland, Sverige, Japan, USA og Australien. Der er beskrevet eksempler, hvor mærkning og forbrugertest har flyttet markedsandele. Rapporten giver anbefalinger til hvordan efterspørgslen efter "grøn elektronik" i Danmark kan fremmes.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (389 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (437 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.