Bekæmpelsesmiddelforskning fra Miljøstyrelsen nr. 60, 2002

Effekter af sprøjtemiddelafdrift på bærbærende buske og træer som indikator for biodiversitetsforandringer

Pilotforsøg som oplæg til forsøgsplanlægning

Resumé
Dette projekt har lavet en række forsøg for at designe en undersøgelse af effekten af ukrudtsmidlet metsulfuron på tjørn. Forsøgene gjorde det muligt at beregne den nødvendige prøvestørrelse ved hjælp af statistiske styrkeberegninger. Herudover skulle forsøgene understøtte valg af sprøjtedoser. Styrkeberegningerne viste sammen med beregninger af tidsforbruget, at det var optimalt at tage prøver fra 13 træer i hvert af 8 hegn for hver sprøjtedosering. Dette gav på en gang mange hegn og et relativt lavt tidsforbrug.

Publikationen udkommer udelukkende elektronisk.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (269 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (925 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.