Byggeøkologisk Udstillingspavillion

2 Erfaringer

Organisationsstruktur

For at afklare rollefordeling, ansvarsforhold, forretningsgange o.l. i forhold til udstillingsvirksomheden er det afgørende at kende og forme organisationsstrukturen i L.Ø.B.

Det handlingsprogram den nuværende bestyrelse blev valgt på, tager afsæt i grupperinger og netværk og fordrer en flad struktur.

Programmet er et resultat af projektets arbejde med organisationsstruktur for foreningen.
Fælles forståelse

Da projektet er forankret i en forening har der været –og bliver fremdeles brugt meget tid på at opbygge netværket og finde en fælles forståelse.
Faggruppearbejde

Arbejdet for organisering af faggrupper er centralt idet tiden er til et åbent samarbejde og kun når vi lægger vores viden og kræfter sammen er det muligt at møde kravene i den etablerede byggeverden.

De allerede etablerede faggrupper har rykket, flere faggrupper der har været undervejs bliver etableret nu!
Netværk

Kittet i organisationen er en række forskellige netværk, som går på tværs (og imellem) de formelle strukturer, kategorier og segmenter.

Styrken i LØB er, at netværkene arbejder med at løse forskellige opgaver, -og hver for sig baner vej og træder nye stier mht. til at fremme det økologiske byggeri i samfundet.

Det fantastiske herved er, at de enkelte netværk hver for sig også udvikler kompetencer og tilegner sig viden, - som er knyttet til netop deres metode/politik.

LØBs dynamiske netværk udvikler, - på grund af deres forskellige succeskriterier og sammenhængskraft, - altså forskellige metoder og kompetencer. Disse er ofte grænseoverskridende der, hvor grupperne bevæger sig i samfundet.
Det er vigtigt at "stå på to ben"

Mødet mellem L.Ø.B.s "græsrødder" og de etablerede aktører i byggebranchen som Byggecentrum, embedsmænd, politikere, prøvnings- og andre institutter, universiteter, store producenter, finans- & forsikringsbranchen osv. har afmystificeret og skabt acces til nye operative netværk.

-Forskellen er om man er på julekort eller ej!
Synergi

Udstillingsprojektet har været katalysator for en række nye projektet og aktiviteter.
Forandringsproces

Projektet har fået lov at udvikle sig i en retning der ikke var forudset. Det er vigtigt at et projekt herunder tidsplanen, tilpasses undervejs efter de faktiske forhold.
Ting tager tid

L.Ø.B. er på flere måder en "grøn" organisation, Byggeøkologisk udstillingspavillon var det første projektet i foreningen, hvorfor etablering og drift af projektorganisation herunder kontor, regnskab, afrapportering, styregruppemøder, den demokratiske proces samt oprettelse af faggrupper og fremskaffelse af den fornødne økonomi o.l. har taget langt mere tid end forudset.