Bekæmpelsesmiddelforskning nr. 61, 2002

Sundhedsmæssige problemer ved brug af mikrobiologiske bekæmpelsesmidler i væksthuse

Resumé
Brugen af mikrobiologisk bekæmpelse vinder frem i væksthusgartnerier. Rapporten beskriver de helbredsmæssige virkninger ved brug af de tre hyppigst anvendte midler, bakterien Bacillus thuringiensis og svampene Trichoderma harzianum og Verticillium lecanii. Resultaterne tyder på, at Bacillus thuringiensis kan give symptomer i øjne og luftveje hos de ansatte, men der er ikke tegn på allergi eller astma på grund af de mikrobiologiske midler. Arbejds- og Miljømedicinsk klinik på Odense Universitetshospital fortsætter undersøgelsen endnu 2 år for at få mere sikre resultater.

Publikationen udkommer både i trykt og elektronisk version.

Læs publikationen i HTML: Indholdsfortegnelse
Hele publikationen uden billeder og grafik (354 Kb)
Publikationsbeskrivelse (læsbar kolofon)

Læs publikationen i PDF-format (777 Kb)
PDF er et printvenligt format. For at læse og printe publikationen i dette format, skal man have en version af Acrobat Reader installeret på sin computer.

Må citeres med kildeangivelse.

Miljøstyrelsen vil, når lejligheden gives, offentliggøre rapporter og indlæg vedrørende forsknings- og udviklingsprojekter inden for miljøsektoren, finansieret af Miljøstyrelsens undersøgelsesbevilling. 

Det skal bemærkes, at en sådan offentliggørelse ikke nødvendigvis betyder, at det pågældende indlæg giver udtryk for Miljøstyrelsens synspunkter.

Offentliggørelsen betyder imidlertid, at Miljøstyrelsen finder, at indholdet udgør et væsentligt indlæg i debatten omkring den danske miljøpolitik.