Miljøledelse i produktkæder - en eksempelsamling

Introduktion til rapporten

Indeværende rapport er sammensat af 7 forskellige dele, som hver for sig beskriver eksempler på miljøsamarbejde i produktkæder. De enkelte dele er:

Delrapport A er udarbejdet af COWI, og indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
Teknos A/S
Gabriel A/S
Jydsk Nylon
Post Danmark
DSB
Danogips A/S

Delrapport B er udarbejdet i samarbejde mellem dk-TEKNIK ENERGI & MILJØ, DHI – institut for vand og miljø samt Valør & Tinge. Delrapporten indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
Danfoss Drives A/S
Brødrene Hartmann A/S
Berendsen Tekstil Service
Akzo Nobel Deco
Novotex
Phønix-Trykkeriet A/S
Leika Danmark A/S
Center for ressourcebesparende betonkonstruktioner

Delrapport C er udarbejdet af PlanMiljø, og indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
KOMPAN A/S
Skanska Danmark A/S
HCI Nordic A/S

Delrapport D er udarbejdet af COWI, og indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
H+H Fiboment A/S
Trevira Neckelmann A/S

Delrapport E er udarbejdet i samarbejde mellem dk-TEKNIK ENERGI & MILJØ, DHI – institut for vand og miljø samt Valør & Tinge. Delrapporten indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
Bambo
Levison+Johnson+Johnson A/S
ISS Danmark

Delrapport F er udarbejdet af PlanEnergi i samarbejde med Teknos A/S, CardoDoor Production A/S og Faltec Porte A/S og beskriver produktkæden med udgangspunkt i:
CardoDoor Production A/S

Delrapport G er udarbejdet af FORCE Instituttet, og indeholder eksempler på miljøsamarbejde i produktkæden med udgangspunkt i følgende virksomheder:
DAN-RENS A/S
SKY-LIGHT A/S

På baggrund af eksemplerne er der udarbejdet en ’Sammenfatningsrapport’, hvor der tegnes et billede af de generelle træk i delrapporterne. I sammenfatningsrapporten er der særlig lagt vægt på at beskrive virksomhedernes motivation til at indgå i et produktkædesamarbejde samt drivkræfter og barrierer i sådanne samarbejder. Desuden er erfaringerne fra arbejdet med miljømærker og samarbejdet med udenlandske leverandører trukket frem på baggrund af eksemplerne.

Sammenfatningsrapporten indeholder desuden en kort karakteristik af de 25 eksempler på miljøsamarbejde i produktkæder. Indeværende rapport er baggrundsmaterialet for sammenfatningsrapporten, som udgøres af 7 selvstændige rapporter.