Substitution af alkylphenolethoxylater (APEO)

Bilag A Beck & Jørgensen A/S’ miljømål

Beck & Jørgensen A/S har i mange år haft miljøet i højsæde. Blandt andet søgte Beck & Jørgensen A/S i 1991 om en frivillig Kapitel 5 Miljøgodkendelse, og man fik godkendelsen den 19.12.1991. Den 2.6.1997 fik Beck & Jørgensen A/S Miljøcertificering efter DS/EN ISO 14001, og året efter fik virksomheden EU’s Miljøblomst på 4 produkter.

Beck & Jørgensen A/S’ miljømålsætninger ser ud som følger:

Beck & Jørgensen A/S vil ved nyudviklede produkter, bygnings- og produktionsomlægninger gennemføre foranstaltninger, som bevirker, at vi til enhver tid er troværdige samarbejdspartnere, som er på forkant med udviklingen og holder sig ajour med lovgivningen.

Beck & Jørgensen A/S vil til stadighed forbedre de højest prioriterede miljøindsatsområder i det omfang. der er muligt driftsmæssigt og økonomisk.

Beck & Jørgensen A/S vil til stadighed optimere ressourceforbrug og miljøpåvirkninger mest muligt.

Beck & Jørgensen A/S’ miljømål og målsætninger fastsættes i overensstemmelse med bedømmelsen af aktuelle miljøpåvirkninger.

Beck & Jørgensen A/S vil sikre en miljøbevidst holdning hos samtlige medarbejdere gennem information og uddannelse.

De opstillede miljømål vil være realistiske og danne grundlag for handlingsplanen, som skal være talbestemte og målbare.

Registreringen af mængden af APEO startede Beck & Jørgensen A/S med i 1997, og da der blev etableret dette Projekt Renere teknologi under Miljøstyrelsen, fandt vi det naturligt at implementere det i Beck & Jørgensen A/S Miljøstyringssystem, med følgende Miljømål.

Målet er at reducere brugen af råvarer indeholdende Alkylphenolethoxylater (APEO) med 50% fra 1997 til og med år 2005. Forbruget af APEO per liter produceret maling må ikke være stigende i samme periode.

I Figur A.1 og A.2 kan resultatet af APEO substitutionen ses til og med august 2002, både med hensyn til total mængde og til koncentration. Koncentrationer er reduceret til 1/3, og totalmængden er ca. 20 % af den oprindelige mængde 1997.

Graferne viser også tydeligt, at Beck & Jørgensen A/S’ miljømål allerede nås inden udgangen af 2002.

Figur A.1
Miljømål for Beck & Jørgensen: Reduktion af mængden af APEO i %.

Figur A.1 - Miljømål for Beck & Jørgensen: Reduktion af mængden af APEO i %

Figur A.2
Miljømål for Beck & Jørgensen: Reduktion af mængden af APEO målt i gram/liter.

Figur A.2 - Miljømål for Beck & Jørgensen: Reduktion af mængden af APEO målt i gram/liter